top of page

Pensionstalling

De Utrechtse Manege biedt onderdak aan ongeveer 50 paarden en pony's. Onze pensionklanten zijn veelal fanatieke wedstrijdruiters in de discipline springen en dressuur, maar ook de recreatieve ruiter is bij ons van harte welkom. U bent van harte welkom voor een rondleiding op ons bedrijf, maar op deze pagina kunt u alvast een goede indruk krijgen van onze accomodatie en onze diensten. Neem voor meer informatie gerust contact op met Conny Agterberg.

Rijbanen

De Utrechtse Manege beschikt over verschillende rijbanen. Deze zijn allemaal voorzien van professionele Grondslag wedstrijdbodems en worden dagelijks onderhouden.

Binnenrijbaan

De binnenrijbaan (20x40) is in 2019 geheel gerenoveerd. De bodem is geheel vervangen, het dak en de wanden zijn vernieuwd en de lichten zijn vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

Doordeweeks staat er van woensdagochtend tot vrijdagmiddag een professioneel springparcours. Omdat er geen manegelessen zijn, kunnen onze klanten praktisch ieder moment van de dag terecht in de rijbaan. Het is ook mogelijk om uw paard los te gooien in de binnenrijbaan.

SPVPCMidlandStallenJ2019-10-29_0006.jpg
SPVPCMidlandStallenJ2019-10-29_0050.jpg
Buitenrijbanen

Ons buitenterrein beschikt over maar liefst 3000 vierkante meter aan rijbanen. In de springtuin staat altijd een professioneel springparcours opgesteld. De naastgelegen dressuurrijbaan is ook altijd beschikbaar. Door de professionele Grondslagbodem kunt u praktisch 365 dagen per jaar in de buitenrijbanen terecht zonder dat uw paard natte voeten krijgt. 

Stallen & voer

De paarden worden gehuisvest in ruime, lichte stallen. Wij voeren de paarden 5 keer per dag. Er wordt 3 keer krachtvoer gegeven, afgewisseld met 2 keer hooi. Er zijn mogelijkheden voor halfpension (u mest dan zelf uit), maar ook volpension. U krijgt verder een ruime zadelkast toegewezen, of u kunt uw eigen zadelkast plaatsen. U bent volledig vrij om uw eigen hoefsmid en dierenarts te laten komen.

Wij houden ten alle tijden voldoende toezicht op uw paard. Buiten onze openingstijden gaat het hek op slot.

SPVPCMidlandStallenJ2019-10-29_0037.jpg

Instructie

Wij bieden deskundige instructie (springen en dressuur). Zowel aan onze pensionklanten als aan klanten van buitenaf.  

Training en africhting

Onze stalruiters kunnen uw paard trainen, africhten en eventueel uitbrengen op wedstrijden. Ook zadelmak maken behoort tot de mogelijkheden. 

SPVPCMidlandStallenJ2019-10-29_0055.jpg

Foyer/bar

De foyer van de Utrechtse Manege is ouderwets gezellig. Het aanbod strekt van koffie tot jenever, van tosti tot bittergarnituur, en niet te vergeten de gezellige bediening. De foyer is voorzien van grote ramen waardoor er goed zicht is op de activiteiten in de binnen- én buitenrijbanen.

SPVPCMidlandStallenJ2019-10-29_0047.jpg

Overdekte trainingsmolen

Onze klanten maken graag gebruik van de trainingsmolen, om hun paard alvast los te stappen voor het rijden, of om het paard weer op adem te laten komen na een intensieve training. Ons personeel kan uw paard ook in de trainingsmolen zetten. 

SPVPCMidlandStallenJ2019-10-29_0050.jpg

Omheinde longeercirkel

Op ons buitenterrein is ook een omheinde longeerbaan te vinden. De baan is voorzien van een professionele Grondslag Paardensportbodem, zodat er ten alle tijden gelongeerd kan worden.

Overige diensten

Naast de beschreven faciliteiten bieden wij nog meer diensten. Hiernaast vindt u een overzicht. 

Wilt u meer informatie of een rondleiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Conny Agterberg.

  • Stalling van trailer/veewagens mogelijk

  • Spuitplaats met warm en koud water

  • Veiligheidscertificaat 

  • Voldoende parkeergelegenheid

  • Ruime openingstijden

Paddocks

Er zijn op het buitenterrein ook ruime paddocks te vinden. Hierin kunt u uw paard losgooien en laten rollen. Wij kunnen uw paard natuurlijk ook voor u in de paddock zetten. In de zomermaanden is er ook een graspaddock beschikbaar.

Weidegang

Van half mei tot en met september bieden wij ook weidegang aan. De paarden worden voor een periode van minimaal 3 aaneengesloten weken ondergebracht op één van onze weilanden. Onder voldoende toezicht.

Ruiterroutes

De Utrechtse Manege ligt in recreatiegebied De Voorveldse Polder, ook wel bekend als De Berenkuil. Een prachtig natuurpark onder de rook van Utrecht, met goed onderhouden ruiterpaden. 

bottom of page