top of page

Over de Utrechtse Manege

De manege heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf begon in 1641 als buitenmanege voor studenten van de Utrechtse Universiteit. Tegenwoordig zijn wij een moderne sportstal met luxe faciliteiten. U kunt bij ons terecht voor pensionstalling, deskundige instructie en training van uw paard. Anders dan de naam doet vermoeden, is de Utrechtse Manege geen rijschool. Er vinden dan ook geen manegelessen plaats op het terrein.

Pension- en africhtingsstal

Sinds 1988 is de Utrechtse Manege het bedrijf van Ben en Conny Agterberg. Het is sindsdien een pension- en africhtingsstal, en er worden dan ook geen manegelessen aangeboden. 

Conny Agterberg

De dagelijkse leiding op het bedrijf ligt sinds 1988 in handen van Conny Agterberg. Zij traint veel wedstrijdruiters tot in de klasse Z en ze verzorgde de afgelopen jaren kandidaat-intructeurscursussen voor de KNHS. De trainingen focussen op het technische element en de communicatie tussen ruiter en paard staat centraal. 
Daarnaast heeft Conny vele paarden afgericht en concoursen gereden in onder andere de klasse Z-springen. Conny traint nog regelmatig paarden voor klanten en zij kan ook bemiddelen bij de aan- en verkoop van talentvolle paarden.

SanimageGrondslag2019-12-20_0022.jpg
Grondslag-001-1-1125x750.jpg
Ben Agterberg

Naast zijn werkzaamheden op de Utrechtse Manege, is Ben ook eigenaar van de Grondslag Paardensportbodems. Hij komt op bedrijven en evenementen over de hele wereld om de rijbanen te voorzien van professionele zandbodems. De kroon op zijn werk; in 2020 legt Ben alle paardensportbodems voor de Olympische Spelen in Tokyo. 

Als zijn agenda het toelaat, gaat Ben graag nog met zijn eigen paarden op concours. Hij is al jaren een actief springruiter in onder andere de klasse Z.

Zie ook: www.degrondslag.nl

Medewerkers

WhatsApp Image 2019-11-17 at 20.08.32.jp

Rosanne van de Put

 

Stalmedewerker/instructrice

 

Al ruim 10 jaar in dienst. Ik hou mij bezig met alle dagelijkse werkzaamheden, maar ik ben het liefst bezig met het beleren en opleiden van jonge paarden voor klanten. Daarnaast geef ik wat lessen. Met mijn eigen paard heb ik gereden in de klasse L springen en Z1 dressuur. 

Team
bottom of page