Pension- en Africhtingstal

De Utrechtse Manege biedt onderdak, in ruime lichte stallen, aan zo’n vijftig paarden en pony’s. Het voeren gebeurt op vaste tijden, vijf keer per dag: drie keer hardvoer afgewisseld met twee keer hooi. De meeste eigenaren kiezen voor een verzorging op basis van halfpension, zij mesten de stal van hun paard zelf uit.

Volpension is uiteraard ook mogelijk, dan mesten wij de stal voor u uit. Naast een ruime stal krijgt u als pensionklant een zadelkast toegewezen of kunt u een eigen zadelkast plaatsen. Ook kunt u gebruik maken van onze spuitplaats met warm en koud water en nog veel meer.

Voorzieningen Utrechtse Manege:


Overdekte trainingsmolen
De pensionklanten maken graag gebruik van de trainingsmolen, om hun paard alvast los te stappen voor het rijden, of om het paard weer op adem te laten komen na een intensieve training. Als u zelf een keer niet kunt komen kunnen wij uw paard in de trainingsmolen zetten of op een andere manier voor u trainen en verzorgen.Lessen 
/ Dressuur- en springinstructie op elk gewenst niveau
Anders dan de naam doet vermoeden, is de Utrechtse Manege geen rijschool maar een pension- en africhtingstal. Manegelessen zijn er dus niet. Wel is het mogelijk om spring- of dressuurlessen te volgen bij de gediplomeerde instructeurs van de Utrechtse Manege op elk gewenst niveau. Dat kan privé of in groepsverband. Voor de leden van de Landelijke RV en PV Midland zijn er bovendien de wekelijkse clublessen.

Hoefsmid en dierenarts
Bij de Utrechtse manege bepaalt u zelf door welke hoefsmid en dierenarts u uw paard of pony laat behandelen. Wij werken niet met ‘vaste huisleveranciers’.

Omheinde longeercirkel
Op het buitenterrein is een omheinde longeercirkel met professionele Grondslag bodem voor het veilig longeren van uw paard of pony.

Binnenmanege 20 x 40 meter

Omdat er geen manegelessen zijn, kunt u praktisch op ieder moment van de dag terecht in de binnenmanege. Ook hier ligt een professionele ‘Grondslag’ wedstrijdbodem, die we dagelijks slepen en besproeien. Het is ook mogelijk om uw paard of pony los te gooien in de binnenmanege.Buitenterrein 3.000 m2 

Ons buitenterrein is maar liefst drieduizend vierkante meter groot. De buitenbakken zijn voorzien van een professionele Grondslagbodem. U kunt hier praktisch 365 dagen per jaar rijden zonder dat uw paard last van natte voeten krijgt.

Stalling trailers en veewagens
Heeft u een eigen trailer of veewagen? Die kunt u op ons terrein stallen. Wel zo gemakkelijk voor wie regelmatig op wedstrijd of naar het bos gaat. ’s Avond gaat het hek dicht en op slot. Veiligheid vóór alles.

Gezellige foyer
De foyer van de Utrechtse Manege is ouderwets gezellig. U vindt er alles wat u van een manegefoyer mag verwachten: van koffie tot jenever, van tosti tot bittergarnituur, en niet te vergeten de paardvriendelijke en gezellige bediening. De foyer is voorzien van grote ramen waardoor er goed zicht is op de hippische activiteiten in de binnen- en de buitenbak.

Ruiterroutes in recreatiegebied ‘De Voorveldse polder'
De Utrechtse Manege ligt in recreatiegebied De Voorveldse Polder, ook wel bekend als De Berenkuil. Een prachtig natuurpark onder de rook van Utrecht, met goed onderhouden ruiterpaden.

Paddocks
In het ‘groene seizoen’ kunt u uw paard of pony in een van de paddocks op ons buitenterrein laten lopen, rollen en grazen.

Weidegang
Van half mei tot en met september biedt de Utrechtse Manege ook weidegang. De paarden worden, voor een minimale periode van drie aaneengesloten weken,  in kleine groepen veilig ondergebracht op een van onze weilanden. Onder voldoende toezicht.

Spuitplaats met warm en koud water


Veiligheidscertificaat

Mogelijkheid tot verzorging, africhten, trainen en/of uitbrengen van uw paard

Onderlinge en officiële wedstrijden


Ruime openingstijden


Voldoende parkeergelegenheid

Eigen vereniging die veel leuke activiteiten organiseertMeer weten? Neem contact met Conny Agterberg.

UM-footer_2.jpg

© Utrechtse Manege - pension & africhtingsstal | realisatie: Pulso creative